Srbija > Uvac letovanje Zlatibor i Zlatar 2020

Uvac letovanje Zlatibor i Zlatar 2020

 

Uz mogućnost fakultativnih izleta na slapove Sopotnice, Jadovnik  i Zlatarsko jezero ,Peštersku visoravan i Novi Pazar

  • Program:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Uvac letovanje Zlatibor i Zlatar 2020
  • Polupansion
  • Hotel Borovi
  • Sopstveni ili autobuski
Cena: 205 EUR

 

 

UVAC LETOVANJE ZLATIBOR I ZLATAR  2020

Uz mogućnost fakultativnih izleta na slapove Sopotnice, Jadovnik, Peštersku visoravan i Novi Pazar


6 dana / 5 noćenja / autobusom

Program putovanja:

1. dan: Beograd – Ovčar Banja – Ivanjica – Sjenica.

Polazak iz Beograda oko 07:00. Pauza u Ovčar Banji i obilazak manastira Blagoveštenje, u kome se zamonašio blaženopočivši patrijarh Pavle. Manstir Blagovesti ima i interesantnu česmu sa dve lule iz kojih istilu vode sa dva izvora. Jedna je vrela, termomineralna voda, a druga je hladna izvorska. Nastavak puta preko Požege i Arilja. Obilazak baroknog centra Ivanjice,  stare hidrocentrale na reci Moravici i vodopada na obližnjoj brani. Pauza za ručak. Putovanje do Sjenice preko Javora. Dolazak u hotel Borovi u okviru koga se nalazi uređeno veštačko jezero (bazen) za kupanje. Smeštaj. Večera. Noćenje.

2. dan: Sjenica – Uvac – Sjenica

Doručak. Polazak do kampa rendžera na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac. Ukrcavanje u čamac i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa. Obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. U povratku kupanje u kanjonu ispod srednjovekovne tvđave Klek (u zavisnosti od vremenskih uslova).  Po povratku u kamp čeka nas ručak na  plaži: Heljdopita i čuveni sjenički sir kao predjelo i gulaš sa salatom ili sjenički ćevapi kao glavno jelo. Ukrcavanje u džipove i safari od 20 minuta u jednom smeru po livadama i neuređenim putevima Zlatarske visoravni. Dolazak na vidikovac “Molitva”, gde će ogromni lešinari leteti ispod vas, a meandri Uvca će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti. Povratak džipovima u kamp rendžera. Kupanje. Povratak u hotel u Sjenici. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3. dan: Sjenica – Jadovnik – Sopotnica – Sjenica

Doručak i slobodno vreme za uživanje u jezeru ispred hotela, ili fakultativna tura na Jadovnik i slapove Sopotnice. Ukrcavanje u džipove i zemljanim putevima vožnja prema vidikovcu Veliki vrh, sa druge strane visoravni. Nastavak puta prema Jadovniku i izlazak na Katunić (1733 mnv). „Jadovnik je lep, umiljat. Ima dana kada se Jadovnik kupa na svetlosti sunca, a dole Limsku dolinu pritisla bela, gusta magla. Ali zna on zna da bude strašan. Kad privuče na sebe gustu maglu, pa se ne vidi ni prst pred okom, tada po njemu nema kretanja, postali ste zarobljenici planine. A zimi, kad je sneg veliki i sve je ravno, ponegde se vidi samo vrh neke smrče. Ne znate gde ste, kao da ste na morskoj pučini…Čudnovate su čari i kontrasti Jadovnika“, rekao je o toj planini autor knjige „Jadovnik – zapisi s planine“, Branko Zejak. Moguć je ručak u planinarskom domu uz prethodnu najavu. Odlazak na slapove Sopotnice. – izvor reke nalazi se na visini od oko 1000 metara i pravi veliki broj vodopada, od kojih su neki visoki i do 20 metara.
Ovo zaštićeno prirodno dobro obuhvata izvorište površinskog toka reke Sopotnice s više stalnih i povremenih karstnih vrela i izvora koji formiraju tokove.
Bigar Sopotnice prostire se od najviših vrela na 1.120 m nadmorske visine do poslednjeg vodopada na 850 m nadmorske visine. Sedam nivoa zaravnjenih lepezastih kaskada, različitih dimenzija i izraženosti, slapovito obrušavanje vode i brojni vodopadi na ivicama terasa – osnovna su vrednost ovog prirodnog dobra. Pored toka i vodopada, atrakcija su stare i obnovljene vodenice. Povratak u hotel u Sjenici. Večera. Noćenje.

4. dan: Sjenica – *Farma Caričina

Doručak. Slobodno vreme za uživanje u jezeru ili fakultativni izlet do Peštera i  farme Caričina. Farma Caričina je smeštena u istoimenom selu na Pešterskoj visoravni,na 16-om kilometru od Sjenice, koja je ukrašena mnoštvom izvora planinske vode i kako sama legenda kaže: ,,to je mesto u kojem je odmarala i boravila Carica Jelena, supruga cara Dušana silnog” pa predpostavlja se da je po samoj legendi selo dobilo ime.  Pešačka tura, gde ćemo  uživati u predelima netaknute prirode do  izvora. Ovde organizujemo jahanje konja(fakultativno),degustaciju sira, ispijanje domačeg čaja.… Ručak u prirodi: sveže jagnjeće pečenje sa salatom i pecivom.  Opis destinacije: Ukoliko odlučite da posetite Caričinu,za Vas ćemo organizovati prevoz od hotela do istoimenog sela. Takođe,za Vas ćemo organizovati školu jahanja na našoj ergeli, pešaćke ture, a kao sami vrhunac doživečete u degustaciji proizvoda (mleka, sira, kajmaka, planinskog čaja…). Poslepodnevna šetnja Sjenicom i obilazak džamije Sultanije Valide, Srpske pravoslavne crkve i centra grada. Večera. Noćenje.

5. dan: Sjenica – *Novi Pazar – Sjenica

Doručak. Polazak na izlet u Novi Pazar. Povratak u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

6. dan: Sjenica – Ljubiš – Mušvete – Zlatibor – Beograd(Novi Sad)

Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje preko Zlatara (pauza za kafu kod hotela Panorama) ka Zlatiboru, i obilazak čarobnih predela sela Ljubiš. Posle toga  poseta selu Mušvete na degustaciju dalmatinske pršute i vina u zlatiborskom selu… Neobična stvar je da je jedan Dalmatinac otkrio da je za njegovu pršutu najbolji novi dom upravo Zlatibor.  Poseta preduzeću „Aćim“ koje se bavi proizvodnjom trajnih suvomesnatih proizvoda i vina. Degustacija dalmatinskog pršuta sa Zlatibora, dalmatinske pančete, kulena i vina. Odmor i kafa na Zlatiboru. Savršen kraj ture… Polazak za Beograd i dolazak u večernjim časovima.

Cena aranžmana 205 EUR
Cena aranžmana za decu do 12 godina 165 EUR

 Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

*PRIMAMO VAUČERE  REPUBLIKE SRBIJE!

* Vaučer mora glasiti isključivo na ime osobe koja koristi aranžman

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu .
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Aranžman Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatar obuhvata:
– Vanlinijski prevoz kombijem, minibusom ili autobusom (visokopodni ili dabldeker, a/v oprema, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
– 5 polupansiona u hotelu Borovi u Sjenici(1/2 ,1/3 sobe)sa TV-om, TWC, fenom. Doručak i večera su na bazi klasičnog posluživanja,
– Usluge vodiča i lokalnih vodiča,
– Obilazak manastira Blagoveštenje, Ivanjice i Ljubiša.
– Ručak na plaži na Uvcu,
– Izlet i vožnju čamcima na Uvcu, ulaznicu za ulazak u rezervat prirode, ulaznicu za Ledenu pećinu, lampe za pećinu (lampe ne moraju doboti svi turisti, u zavisnosti od broja ljudi),
– Degustaciju pršute, kulena, pancete, rakije i vina, kao i obilazak proizvodnje u preduzeću Aćim
– Troškove organizacije putovanja
– Boravišnu taksu

Aranžman Uvac Letovanje Zlatibor i Zlatar ne obuhvata:
Fakultativne izlete:
– Celodnevni izlet džipovima do vidikovca Veliki Vrh, Jadovnika i slapova Sopotnice,
– Safari džipovima po Pešteri i odlazak do vidikovca Molitva (oko 50 min ukupno), – 1400 dinara
– Poludnevni izlet do Pešterskog polja i Farme Caričina sa uključenim prevozom, ručkom, čajem, degustacijom sira i pešačkom turom 1500 dinara
– Jahanje konja – 1200 dinara
– Ručak u planinarskom domu – 900 dinara
– Izlet do Novog Pazara – 600 dinara
– Doplatu za polazak iz Novog Sada – 2000 dinara
– Individualne troškove putnika.

Popusti:
– deca do  12 godina starosti 165 EUR
– deca do 2 godine starosti ukoliko ne koriste sedište u autobusu i ležaj u hotelu mogu boraviti besplatno

Organizator Licenca OTP 192/2020

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje