Nova Godina > Turska > Istanbul Nova Godina Specijal

Istanbul Nova Godina Specijal

NOVA GODINA

ISTANBUL

4 dana (3 noćenja) – direktan čarter let

29.decembar 2019 – 01.januar 2020.

 

 

 • Program:
 • Polazak:
 • Povratak:
 • Usluga:
 • Hotel:
 • Prevoz:
 • Istanbul Nova Godina Specijal
 • 29.12.2019.
 • 01.01.2020.
 • Noćenje sa doručkom
 • Hotel 3*
 • Avion
Cena: 279 €

 

 

 Hotel

Smeštaj

Usluga

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

29/12 – 01/01

ASPALACE THE ISTANBUL OLD CITY  3* - Laleli

Standard soba

3 ND

279  

 

                   

        CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

 Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz čarter letom (low cost kompanija) na relaciji Beograd-Istanbul–Beograd sa uključenim taksama, grupni autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu na bazi noćenja sa doručkom, usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: međunarodno putno osiguranje, fakultativni izleti i posete, hrana I piće na letu,  ekstra troškovi.

 

 *** Specijalna ponuda važi za prijavljene putnike do 30.11.19. a primenjuje se do popune mesta predviđenih za specijalnu  ponudu!

 

 

 Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako piše u pasošu, najkasnije 7 dana pred polazak. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

 

 

HOTELI:                                                                                                                  

 

 

Hotel -  Aspalace The Istanbul Old City 3*                           https://www.aspalacehotel.com/                                                                                                                                                                                                                                        

 

Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbulu. Sve sobe su nedavno renovirane poseduju kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, besplatan WiFi, flat-screen TV, klima uređaj, sef (ne plaća se). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Tramvajska stanica Aksaraj i nekoliko autobuskih stanica nalaze se u neposrednoj blizini hotela, kojima stižete do drugih delova Istanbula, uključujući Trg Taksim i Ulicu Istiklal. Kapali čaršija je udaljena 1 km, a istorijska četvrt Sultanahmet 2 km.

 

 

 

 

ZNAMENITOSTI ISTANBULA:

 

AJA SOFIJA (Sveta Sofija; Crkva svete mudrosti)–Nekadašnja bazilika, potom džamija, a danas muzej, spada sigurno u najlepše građevine sveta. Zidana je po nalogu vizantijskog imperatora Justinijana, a po nacrtima arhitekata Isidora iz Mileta i Antemija iz Telasa u razdoblju od 532. do 537. godine i posvećena je Hristu kao personifikaciji svete mudrosti. Nakon pobede Turaka 1453.godine, pretvorena je u džamiju kada su dodata i četiri minareta.Od 1935. godine Aja Sofija je muzej.

 DOLMABAHČE PALATAGrađena je od 1843. do 1856. godine po nalogu sultana Abdulmedžida. Palata površine 45.000 m2 po dizajnu je mešavina baroka, rokoko stila, neoklasicizma kao i uticaja otomanske arhitekture. Dolmabahče je bio dom šestorici sultana u period od 1856. do 1924. godine. Palatu je kao letnju rezidenciju koristio Mustafa Ataturk u kojoj je proveo svoje poslednje dane života. U palati se nalazi najveći luster na svetu(težine 4.8 tona) poklon engleske kraljice Viktorije.

  SULTAN AHMETOVA DŽAMIJA (PLAVA DŽAMIJA)–U svetu poznata kao Plava džamija, zbog plavih pločica u unutrašnjosti džamije. Građena je u period od 1609. do 1616. godine. Unutrašnjost džamije ukrašava preko 200.000 ručno rađenih pločica iz Iznika sa preko 50 različitih lala motiva.

 HIPODROMCentar kulturnog i sportskog života Konstantinopolja.Po nalogu Konstantina Velikog obnovljen je i proširen 324.godine (450m x 130m) s kapacitetom tribina za oko 100.000 posetilaca. Danas se na hipodromu nalazi egipatski obelisk, zmijski stub i nemačka fontana.

 TOPKAPI PALATAZvanična rezidencija otomanskih sultana u period od 1465. do 1853. godine. Gradnja je započeta 1459.godine po nalogu Sultana Mehmeda II, osvajača Konstantinopolja. U početku u njoj je živelo vise od 4.000  ljudi i kroz vekove je bila više puta dograđivana. Godine 1924. vladinim dekretom je pretvorena u muzej. U sklopu palate se nalaze četiri dvorišta sa posebnim znamenitostima.

 VASELJENSKA PATRIJARŠIJAOd 1586. godine se nalazi u Crkvi Svetog Đorđa, koja je pre preseljenja patrijaršije bila sastavni deo manastira, a nekoliko puta je gorela u požarima. Poslednji put 1941. godine. Veliku vrednost mu daju relikvije i patrijarhov tron iz V veka.

 

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.Pasoš mora da važi šest meseci po povratku sa putovanja.

O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Plaćanje fakultativnih izleta u Istanbulu je isključivo u evrima. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaji izleta mogu biti podložni izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 20 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 150 učesnika.

Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 50.

Napojnica:  Uobičajeno je davanje napojnica, a običaj je da se i šoferima u Vašem autobusu prilikom transfera ili izleta da bakšiš.
 Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora.
Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 


NAČINI PLAĆANJA:
 Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put (u slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni- valutna klauzula):

 

·       gotovinski

·       čekovima građana do 6 mesečnih rata.

·       platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

·       kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

·       kreditnim karticama izdatim Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata

·       kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.

·       preko računa.

·       kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU

Polazak:  29. decembar. 2019.

1.dan (29.12.2019.) BEOGRAD-ISTANBUL Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue (broj 707) u sali za međunarodne odlaske dva sata pre poletanja aviona (05:00 časova). Poletanje za Istanbul (u 07:50 časova, FHY 512). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom Sabiha Gokcen u 11:40 časova po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela ili mogućnost fakultativne posete vidikovcu Čamlidža uz pauzu za kafu i panoramskog razgledanja grada: prelazak iz Azijskog u Evropski kontinenat prvim  mostom na Bosforu, bulevar Barbaros, spomenik velikog osmanskog gusara Hayrettin Barmarosa, prolazak kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, gradski stadion Besiktas, prelazak kroz Taksim, bulevar Tarlabasi, Pera Palace hotel u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa,  Džamija Mehmed Paše Sokolovića,  prelazak iz novog u stari deo grada preko Ataturk mosta na Zlatnom rogu, nastavak puta bulevarom  Ataturk, Valensov akvadukt, Fatih i Laleli kvart. Cena fakultativnog panoramskog obilaska sa vidikovcem Čamlidža, po osobi:  20 evra. Noćenje.

 2.dan (30.12.2019.) ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Obilazak  Sultan Ahmetove ili Plave džamije i Topkapi palate, rezidencije osmanskih sultana iz koje su vladali 400 godina. Cena po osobi 40 evra (*cena obuhvata ulaznice kako za Topkapi palatu i Aja Sofiju, koja je po programu narednog dana i usluge lokalnog vodiča). Kraj izleta na trgu Sultanahmet, u blizini Kapali čaršije. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak palate Dolmabahče na Bosforu, poslednje rezidencije osmanskih sulltana, jedne od najlepših evropskih palata. Cena po osobi: 30 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (31.12.2019.) ISTANBUL Doručak Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vaseljenskoj patrijaršiji u kvartu Fener, nakon čega sledi krstarenje Bosforom u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, prolazak ispod 2 mosta na Bosforu, tvrđave Rumeli hisar i Anadolu hisar, Devojačka kula. Kraj izleta kod Egipatske pijace. Cena po osobi: 35 evra. Nakon izleta vreme za slobodne aktivnosti ili nastavak obilaska trga Sultanahmet započetog prethodnog dana. Obilazak antičkog Hipodroma i veličanstvene Justinijanove crkve Božanske mudrosti, današnjeg muzeja Aja Sofije. Povratak u hotel. Individualni doček Nove godine. Noćenje. *Izlet Sultanahmet prinuđeni smo da podelimo na Plavu džamiju i Topkapi saraj prvog dana i Aja Sofiju i Hipodrom drugog dana, s obzirom na radno vreme objekata tokom Novogodišnjih praznika.

4.dan (01.01.2020.) ISTANBUL  Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 19:15 časova po lokalnom vremenu FHY 511. Sletanje u Beograd u  19:05  časova po lokalnom vremenu.


DETALJNO NAVEDENI U PROGRAMU PUTOVANJA...

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje