Nova Godina > Rusija > ST. PETERBURG - MOSKVA 8 dana

ST. PETERBURG - MOSKVA 8 dana

RUSIJA

Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod.

MOSKVA

Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka

SANKT PETERBURG

 

St. Peterburg, jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva.  U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

  • Program:
  • Polazak:
  • Povratak:
  • Usluga:
  • Prevoz:
  • ST. PETERBURG - MOSKVA 8 dana
  • 29.12.2018.
  • 05.01.2019.
  • nocenje sa doruckom
  • Avio
Cena: od 635e

C E N A :

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paket aranžman  / avionski prevoz, smeštaj i obilasci

Opis

Termin putovanja

Ukupna cena po osobi

Nova godina

29.12.-05.01.2019

635 €

 

Aranžman  se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe Generale banke na dan uplate.

Cene iz tabele su u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·         Povratni avionski prevoz na svim relacijama kompanijom Air Serbia

·         Prevoz vozom Sapsan- St.Peterburg-Moskva

·         Transferi prema programu

·         Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama

·         Smeštaj u St. Peterburgu (4 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama

·         Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga

·         Troškove organizacije aranžamana

·         Usluge pratioca grupe

·         Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·         Avionske takse u zemlji i inostranstvu – oko 121 EUR-a (avionske takse se plaćaju  u agenciji i podložne su promenama)

·         Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA.

·         Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu

·         Individualne troškove

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama; u sve cene je uračunat vodič, autobus i ulaznice; realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika; za broj prijavljenih putnika ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner):

·         ST.PETERBURG

       Ermitaž 40 €, Puškin (Carsko selo)55 €, Petropavlovska tvrdjava - 30 €

·         MOSKVA

Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 55 €, Sergijev pasad  (bivši Zagorsk)40 €, Krstarenje rekom Moskvom – 35€,  obilazak Moskovskog metroa – 10 €, Panorama Borodinske bitke 30 €

 

NAPOMENA ZA IZLETE: Izleti: Puškin (carsko selo) u St.Peterburgu i Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve) i Oružana palata u Moskvi moraju biti najavljeni i uplaćeni u agenciji prilikom uplate ili najkasnije do 07.12.2018. Na licu mesta uplate nisu moguće.

 

DOPLATE ZA 1/1 SOBU:  - 135€

 

POPUSTI:

Deca od 2 – 12 godina -  plaćaju 580€ u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u avionu, ima dopunski lezaj u  hotelima)

Treća odrasla osoba –plaća 635€ u hotelu u St.Peterburgu imaće dopunski lezaj u 1/2+1 sobi, a u hotelu u Moskvi, biće smeštena u jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apratmanu  (Junior suite). Dopunski ležaji su nstandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.

 

Stranke imaju mogućnost da uplate fakultativne izlete u agenciji.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA: smeštaj je u St. Peterburgu i Moskvi (Rusija) u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim:

 

HOTEL MOSKVA 4*, St.Peterburg  www.hotel-moscow.ru

 

Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Dorucak švedski

sto.

 

VEGA HOTEL & CONVENTION CENTER 4*, Moskva  www.hotel-vega.ru

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, vožnja do Sajma traje 30 minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pesacenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine, hotel je potpuno renoviran. Doručak - švedski sto.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

1. dan  BEOGRAD – ST. PETERBURG

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromuNikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Sankt Peterburg u 16:50 časova (let JU 674). Sletanje na aerodrom u Sankt Peterburg u 21:40 časova Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan   ST. PETERBURG

Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaz, obilazak jednog od najvecih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vincija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela. Puškin-Carsko Selo - letnja rezidencija Ekaterine Velike, dvorac i prekrasni park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 - godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativni program: Petropavlovsak tvrđava,  istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), istorijski muzej Sankt Peterburga, kao čuvene tamnice. Slobodno vreme. Odlazak uveče na Dvorski trg, kod Zimskog dvorca (sa vodičem, metroom) na kome se uz koncerte pod otvorenim nebom i veličanstveni vatromet dočekuje Nova godina. Noćenje.

4. dan  ST. PETERBURG

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik ... (bez ulaska u objekte). Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan  ST. PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:30časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom:centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonoja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših I najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan  MOSKVA 

Doručak. Fakultativni program: Izlet u Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture.Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812.g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju.Noćenje.

7. dan  MOSKVA

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom Unesko-a. Večernja Moskva, sa reke – voznja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radison“. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan  MOSKVA 

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd  u 22:40 časova (let JU655). Dolazak u  Beograd u 23:40 časova. Kraj usluge.

 

 

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje