Nova Godina > Rusija > MOSKVA - ST. PETERBURG - NOVA GODINA Avio

MOSKVA - ST. PETERBURG - NOVA GODINA Avio

Moskva ...jedna od najpopularnijih destinacija na svetu. Privlači svake godine milione turista iz celog sveta svojom lepotom, prelepim građevinama i fenomenalnim mestima za zabavu i nezaboravan provod. Moskvu je 1147. g. osnovao Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu od 1.000 km2. Smeštena je na 7 brežuljaka.
St. Peterburg...jedan od najlepših gradova na svetu, broji oko 5 miliona stanovnika, nalazi se na obali Finskog zaliva, delti reke Neve. Kroz grad prolazi 65 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva.  U periodu od 1712 - 1918. godine bio je glavni grad Rusije.

 

7 dana, 6 noćenja

  • Program:
  • Polazak:
  • Povratak:
  • Usluga:
  • Prevoz:
  • MOSKVA - ST. PETERBURG - NOVA GODINA Avio
  • 30.12.2019.
  • 05.01.2020.
  • Noćenje sa doručkom
  • Avio
Cena: Od 750€

Aranžman obuhvata:
 
– Međunarodni let Beograd – Moskva-Beograd  (direktan let, ekonomska klasa)
– Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu –  (aerodromske takse podložne su promenama, jer su u isključivoj nadležnosti aerodorma , i ne zavise od agencije niti avio prevoznika. S tim u vezi moguća je i korekcija cene ukoliko dođe do promena cena aerodromskih taksi ili YQ taksi za promenu cena goriva),
– Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
– Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u  hotelu Holiday Inn Express Moskva 3* ili hoteli iste ili više kategorije u Moskvi u 1/2 i 1/3 sobama,
– Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u  hotelu Oktiabrskaya 4* u Sankt Peterburgu  u ½ i 1/3 sobama,
– Kartu za super brzi lux voz Sapsan na relaciji Moskva - Sankt Peterburg,
– Kartu za noćni lux voz na relaciji Sankt Peterburg – Moskva(četvorokrevtne kabine),
– Usluge licenciranog turističkog vodiča na SRPSKOM JEZIKU tokom trajanja putovanja,
–Turu razgledanja metroa sa lokalnim vodičem,
– Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu,
Obilazak Petropavlovske tvrđave uz ručak.
* Ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu individualno kupiti na licu mesta,
– Ručak po dolasku u Sankt Peterburg,
– Troškove organizacije putovanja.
 
Aranžman ne obuhvata:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– Osiguranje od otkaza aranžmana,
– Doplata za 1/1 – isključivo na upit - oko 170 evra
– Individualne troškove putnika.
 
NAPOMENA:
*Prijavljivanje za izlete se obavlja putem obavezujućeg upitnika koji su putnici u obavezi da dostave najkasnije tri dana od dana prijema. Plaćanje izleta u agenciji najkasnije 3 dana pre polaska! Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene ili lokalnim prevozom/metroom).
* Za večeru i krstarenje rekom Moskvom nema ograničenja u broju putnika.
* za korišćenje slušalica potrebno je minimum 10 putnika
*SVI VODIČI GOVORE SRPSKI JEZIK, osim ukoliko je agencija u slučaju više sile primorana da angažuje vodiče na drugim jezicima
 
NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Hotel Holiday Inn Express Moskva 3*- Baumanskaya nalazi se u Moskvi, samo dve metro  stanice od od Crvenog trga, mauzoleja Lenjina i tržnog centra GUM. Hotel ima bar i sobe sa besplatnim WiFi pristupom. Sobe su opremljene plazma TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom, samovarom i radnim stolom. Sve sobe u hotelu sa privatnim kupatilom i opremljene su klima uredajem. Dorucak je na bazi švedskog stola.
Hotel Okyabarskaya 4* smešten je u srcu Sankt Peterburga. Nevski Prospekt i stanica metroa Vostanija nalaze se na 2 minuta hoda. Hotel Oktiabrskaya raspolaže modernim sobama sa elegantnim enterijerom. Gostima je na raspolaganju besplatan bežični internet.
Hotel Oktiabrskaya 4* ima fasadu u klasičnom stilu. Elegantne sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo.
Kompletan doručak na bazi švedskog stola služi se u restoranu Assambleya od 07:30 do 11:00. À-la-carte restoran Abazhur nudi jela panazijske i evropske kuhinje. Gosti mogu uživati u piću u baru u lobiju, koji radi non-stop. U okviru objekta gostima su na raspolaganju kozmetički salon, prodavnica suvenira i menjačnica.
Hotel Station Z12 3*nalazi se u Sankt Peterburgu, na 2 minuta šetnje od metro stanice Zvenigorodskaja. Dostupan je besplatan WiFi. Sobe su moderne i uređene živopisno. Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima i klima-uređaj. Uključuju i kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom.Hotel Z12 nudi snek bar, zajedničku kuhinju i recepciju koja radi non-stop. Ostali sadržaji uključuju biletarnicu, turistički desk i ostavu za prtljag. Raznovrsni kafići i restorani su udaljeni manje od 5 minuta hoda od hotela. Nevski prospekt se nalazi na 15 minuta hoda. Železnička stanica Moskovski je udaljena 2 km, a Međunarodni aerodrom Pulkovo 20 km od hotela.
 

1. dan: Beograd - Moskva
Beograd – Moskva Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za Moskvu WZ538 u 11:20h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Domodedovo u 16:10h. Po sletanju, odlazak na panoramsko razgledanje Moskve.   Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja…Polazak u hotel. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.  BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve
2. dan: Moskva
Doručak. Fakultativni izlet u Kremlj i šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže.. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i kroz Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona.  Fakultativni odlazak na organizovano novogodišnje veče uz večeru i krstarenje Moskvom i ruski plesni šou ili odlazak do Crvenog trga. SREĆNA NOVA GODINA!!! Povratak u hotel i sobodno vreme. Noćenje.
3. dan: Moskva – Sergijev Posad - Moskva
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Fakultativni odlazak na ručak/večeru na brodu krstarenje rekom Moskvom. Povaratak u hotel. Noćenje.
4. dan: Moskva – Sankt Petersburg
Doručak. Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak na Moskovsku železničku stanicu. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje
BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Peterburga, obilazak Petropavlovske tvrđave.
5. dan: Sankt Petersburg – Ermitaž i Peterhof
Doručak. Slobodno vreme. Uveče fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije, a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti, a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel.Noćenje.
6. dan: Sankt Petersburg – Carsko selo i Pavlovsk
Doručak. Slobodno vreme do 12h i odjavljivanje iz hotela.  Polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. Odlazak za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. Povratak u Sankt Peterburg i ukrcavanje na noćni voz do Moskve. Noćenje u kabinama za 4 osobe.  BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu).
7. dan: Sankt Petersburg – Beograd
Doručak. Dolazak u Moskvu 06:06. Transfer do aerodroma Domodedovo vozom Aeroexpress. Let za Beograd WZ537 u 09:30 po  lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd 10:20h. Kraj programa.

 

– Fakultativne izlete (CENE FAKULTATIVNIH IZLETA ZAVISE OD LOKALNIH PRUŽALACA USLUGA I PODLOŽNE SU PROMENI SVE DO SLANJA UPITNIKA PUTNICIMA):
– DVA DVORCA-Carsko selo+dvorac Pavlovsk +večera  75 EUR                (autobuski prevoz, lokalni vodič, večera, ulaznice),
– Peterhof ulaz u dvorac, park                                             55 EUR                (autobuski prevoz, lokalni vodič,  ulaznice),
– Ermitaž                                                                              40 EUR                   (prevoz metroom, lokalni vodič, *slušalice, ulaznice),
– Paket Ermitaž+ Peterhof                                                   85 EUR                   (prevoz metroom, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
– Obilazak Kremlja                                                               45 EUR                   (prevoz metroom i autobusom, lokalni vodič, ulaznice),
– Sergeijev posad + Manastir                                              50 EUR                    (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice).
- Krstarenje Moskvom bez večere                                       39 EUR                    (prevoz metroom, ulaznice).
- Krstarenje Moskvom uz večeru                                         55 EUR                    (prevoz metroom, večera, ulaznice).
 Paket Sergeijev posad + Krstarenje sa večerom           95 EUR                  (prevoz autobusom i metroom, večera, lokalni vodič, ulaznice).
 Paket Sergeijev posad + Krstarenje bez večere            80 EUR                  (prevoz autobusom i metroomlokalni vodič).
 Doček Nove Godine – Krstarenje uz Rusko gala veče uz ruski tradicionalni ples i muziku 165 EUR                (prevoz autobuom, lokalni vodič, večera, ulaznice).
– Ruski folklorni šou                                                             60EUR                     (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice)

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje