Nova Godina > Grčka > Atina Nova Godina Avio

Atina Nova Godina Avio

Atina je glavni i najveći grad Grčke. Jedan je od najstarijih i najvećih evropskih prestonica. Grad je dobio ime po grčkoj boginji mudrosti - Atini. Kosmopolitski moderan grad Atina je, takođe, poznat po tome, što je u doba antike bio moćan grad-država i vrlo važan obrazovani i filozofski centar tog vremena. Atina se smatra začetnicom demokratije.Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

5 dana, 4 noćenja

 • Program:
 • Polazak:
 • Povratak:
 • Usluga:
 • Hotel:
 • Prevoz:
 • Atina Nova Godina Avio
 • 30.12.2019.
 • 03.01.2020.
 • Noćenje sa doručkom
 • Best Western My Athens 3*
 • Avio
Cena: Od 425€

Termin putovanja

        Hotel             

Ukupna cena po osobi

Vreme leta

30.12.2019. - 03.01.2020.

Best Western My Athens 3*

425 €

30.12. A3 977 14:35 /17:20

03.01. A3 976 13:10 /13:50

 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
·         povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Atina - Beograd  kompanijom Aegean Airways
·         aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (oko 164 evra, podložne su promeni)
·         smeštaj u Atini (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
·         Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Atini prema programu
·         Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
·         Troškove organizacije putovanja
·         Usluge pratioca grupe
·         Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
 
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
·         individualno međunarodno zdravstveno osiguranje
·         osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA
 
AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
·         obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po sobi
·         ulaznice i fakultativne izlete
·         Individualne troškove putnika
 
DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40%
 
POPUSTI:
·         deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
·         deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
·         treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 

1.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.04.2020.
3.      platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
4.       30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATEovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji
5.      30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% 10 dana pred put
 
OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj je u Atini (Grčka) u hotelu 3*. Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba kupatilo T/WC. Smeštaj je u vedenom hotelu do popune mesta:
BEST WESTERN MY ATHENS 3* - Hotel se nalazi u širem centru Atine, kod trga Omonija, na liniji gradskog prevoza.  Hotel poseduje bar, restoran, lift, sef, internet konekciju, parking uz doplatu. Sobe su klimatizovane. Svaka soba ima kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, fen.
Doručak – kontinentalni švedski sto.
 
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
·         U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.tipotravel.com
·         Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
·         Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
·         U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
·         Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.
·         Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
·         Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)
 
·         Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
·         Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

 

V A Ž N A    N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije.
U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se  ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
 
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja
Organizator putovanja licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 20 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
Cenovnik za Atinu (Doček Nove 2020. godine, avion, 6 dana) br.2 od 30.09.2019.
Tipo Travel nastupa u sojtvu posrednika 0113442218
1.dan 30.12.2019.  BEOGRAD – ATINA
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Polazak za Atinu (vreme leta u tabeli). Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevskovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta. Smeštaj u hotel. U kasnim popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2.dan 31.12.2019. ATINA – PELOPONEZ – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza. Vožnje preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonog sina. Nastavak putovanja do Napfliona, nekadašnje prestonice Grčke. Nakon obilaska odlazak do Mikene – obilazak Lavlje kapije i Lavljevih vrata. Povratak u Atinu u popodnevnim časovima. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativog odlaska na reprizu dočeka nove godine u taverni “Neas Rigas” na PlakiU poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.dan 01.01.2019 ATINA – PIREJ – EGINA – ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine -  poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija” ili “ostrvo pistaća”. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. U poslepodnevnim časovima povratak u Atinu.. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan 02.01.2020 ATINA – SUNION - ATINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Popodne mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za Sunion, (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
6.dan 03.01.2019 ATINA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom, polazak za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Dolazak u Beograd.                   
(Kraj usluga)
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
·         Peloponez (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) 80 € odrasli / 70 € deca
·         Doček Nove 2019. godine (restoran „Neas Riggas“) 45 € odrasli / 35 € deca
·         Repriza dočeka Nove 2019. godine 30 € odrasli / 25 € deca
·         Pirej, Egina (sa kartama za trajekt) 60 € odrasli / 50 € deca
·         Sunion (sa ulaznicom) 45 € odrasli / 35 € deca
·         Akropolj (sa ulaznicom) 35 € odrasli / 30 € deca
 
NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje