Leto > GRČKA HOTELI > Nea Moudania

Nea Moudania

(0) Komentara

Nea Moudania je glavni grad opštine Moudania, koja se nalazi u oblasti Halkidikija. Od Soluna ga delki samo 60 km udobnog puta koji prolazi kroz vinograde i stenovita brda. Do solunskog aerodroma je potrebno svega pola sata vožnje.

Ovaj grad je najmnogoljudniji na Halkidikiju – ima 17.032 stanovnika. Nea Moudanija je finansijski centar opštine. U ovom gradu se nalazi Tehnički Obrazovni Institut Halkidikija.

Neu Moudaniju su izgradile izbeglice iz Male Azije počevši od 1922.godine. Sada je omiljeno mesto letovanja stanovnika Soluna. Oni ovde masovno grade vikendice. Grad ima svoj stari deo, prirodnu luku i mnoštvo barova, kafea i restorana.

Plaže u Nea Moudaniji su prelepe i peskovite. Voda je posve plitka, te je letovalište pogodno za decu ili one koji nisu baš vešti plivači. Nea Moudania ima 200 sunčanih dana godišnje.

U Nea Moudaniji postoje ogromne plantaže maslina, po kojima je grad poznat još od njegovog nastanka. Stanovnici se bave ribarstvom i zemljoradnjom. Lokalni proizvodi se dobrim delom izvoze.

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje