Leto > Jedrenje > OSTRVA GRČKE

OSTRVA GRČKE

 

Najam jedrilice sa skiperom za 6 osoba. Aktivan i nezaboravni odmor za sve one koji ne vole gužvu i žele da otkriju nova mesta i najlepše plaže. 

Iskoristite priliku i posetite Grčka ostrva na potpuno drugačiji način.

Krstarenje najlepšim Grčkim morem i  jedrilicom Jeanneau Sun Odyssey 36i.

Program krstarenja obuhvata jedna od najlepša ostrva Grčke: Volos, Skiatos, Skopelos, Kira Panagira i Alonisos.

 DESTINACIJA:

VOLOS - SKIATOS - SKOPELOS - KIRA PANAGIA - ALONISOS - SKIATOS - EVIA - VOLOS

  • Program:
  • OSTRVA GRČKE

PERIOD (7 noćenja)

CENE

PO OSOBI

JUL 

2400€

400€

AVGUST

2400€

400€

SEPTEMBAR

1900€

316€

OKTOBAR

1500€

250€

 

Isplovljavanje svake subote.

UKLJUČENO U CENU:
Najam profesionalnog skipera
 
NIJE UKLJUČENO U CENU:
Gorivo koje se dosipa po završetku najma
Završno čišćenje broda
 

Samo u retkim slučajevima završno čišćenje je već uključeno u cenu najma jahte. Uglavnom se posebno plaća, a cena zavisi o veličini jahte. Raspon cene kreće se od 80 € do 150 € po brodu. Ponekad je cena završnog čišćenja određena prema broju osoba koje borave na brodu. U takvim slučajevima ceena je od 10 € do 15 € po osobi.

Troškovi najma skipera

Ako niste iskusni u upravljanju jahtom ili nemate odgovarajuću licencu brod se može unajmiti sa skiperom. Skiper je zadužen za upravljanje jahtom i organizaciju aktivnosti koje se tiču plovidbe. Skiper je ujedno i vodič koji poznaje teren, vremenske uslove i regulativu koja se odnosi na zakon i propise kojih se posada mora pridržavati. 

Postoji mogućnost angažovanja hostese (kuvarice) ili nekog dodatnog člana posade, a to je stvar dogovora prilikom bukiranja.

Oni iskusniji kojima nije potreban skiper treba da imaju licencu za odgovarajuci tip jahte.

Napominjemo da se najam skipera i eventualne posade isplaćuje prilikom ukrcavanja, dakle pre početka najma.

Troškovi za hranu i piće na jahti

Na svim jahtama postoje kompletno uredjene i opremljene kuhinje, gasni šporet, posuđe, 1 do 2 frizidera, tako da je moguće spremanje kompletnih obroka. Spremanje hrane u sopstvenom aranžmanu uveliko smanjuje izdatke, mada je moguće u svakom mestu stajanja obedovati van broda u restoranima. Frižideri su dovoljno veliki za zalihe pića i hrane za nekoliko dana pa se preporučuje nabavka u velikim marketima radi smanjenja troškova. Iz iskustva, za sedmodnevne troškove tokom boravka na jahti treba izdvojiti oko 100 eura po osobi. Princip zajedničke kase pokazao se kao najpraktičniji. To znači da se svi troškovi koji se tiču boravka na jahti finansiraju iz zajedničke kase koja se formira pri ukrcavanju a dopunjava po potrebi.

Troškovi goriva

Iznajmljena jahta uvek se vraća sa punim rezervoarom goriva, a potrošnja zavisi od snage motora, vremenskih uslova, i rezima korištenja motora. Jedrilice u proseeku potroše od 3 do 10 litara dizel goriva po satu rada.

Troškovi priveza

Privez u Grčkoj se plaća u nekim gradovima ili marinama osim u matičnoj marini iznajmljene jahte jer je za nju već plaćen godišnji vez. Cena priveza je različita i u Grčkoj se kreće od 5 do 25 Eura u zavisnosti od mesta. U mnogim gradovima privez je besplatan i plaća se samo eventualna potrošnja struje na privezu ili dosipanje vode u tank.

1. DAN SUBOTA

Volos , ukrcavanje na brod u 17 časova, upoznavanje posade, snabdevanje zalihama, noćenje.

2. DAN NEDELJA

Isplovljavamo ka Skiatosu. Pauza i kupanje na ostrvu Paleo Trikeri koje se nalazi na izlazu iz Pagastiko zaliva.

Nastavak plovidbe za Skiatos. Poslepodnevno kupanje na jednoj od najpoznatijih plaža Banana Beach Skiathos.

predveče dolazak u luku Skiatos. Izlazak u noćni provod na jednom od najlepših mondenskih ostrva Mediterana, naša druga noć na jahti.

3. DAN PONEDELJAK

Skiatos. Prepodnevni polazak, obilazak skrivenih plaža i skrivenih uvala na Skiatosu. Kupanje, plivanje, sunčanje, celodnevno uživanje u čarima Skiatosa.

Poslepodne polazak za Skopelos.

Posle večernjeg izlaska provodimo na Skopelosu našu treću noć na jedrilici.

4. DAN UTORAK

Skopelos, uživanje na plažama čarobnog ostrva.

Popodne polazak za ostvo Kira Panagaia na kome ćemo provesti četvrto noćenje na našoj jedrilici.

5. DAN SREDA

Kira Panagia – ostrvo netaknute prirode i lepote . Celodnevno plivanje u najčistijim vodama, prijatna iznenađenja u otkrivanju ovog skrivenog bisera Egejskog mora.

Popodne polazak za Alonisos, gde ćemo provesti petu noć našeg jedrenja.

6. DAN ČETVRTAK

Alonisos , isplovljavamo do skrivenih plaža ovog prelepog ostrva. More oko Alonisosa je najčistije u Evropi, a dokaz za ovo su sredozemne foke koje žive samo u ovom delu Mediterana. Pored foka, ovde se mogu naći i delfini, retke vrste ptica i divljih koza. Alonisos i okolna ostrva i more su proglašeni za nacionalni pomorski park, koji je osnovan sa ciljem da se sačuvaju ugrožene vrste: sredozemna foka, divlje koze, lokalne vrste galeba i divljih maslina.Predveče polazak za Skiatos, noćni provod i noćenje na Skiatosu.

7. DAN PETAK

Skiatos. Prepodne kupanje na najpoznatijoj Kukunaries plaži na Skiatosu. Popodne polazak i obilazak severnog dela ostrva Evia.

Nastavak plovidbe do matične luke Volos. Noćenje.

8. DAN SUBOTA

Pakovanje, u 10 h iskrcavanje sa broda.

Ostavi komentar

(1) Komentara

Srdjan Kozovic

Najlepse krstarenje na kome sam bio. Odlican brod, jos bolji skiperi. Nezaboravno ronjenje u skrivenim uvalama, jedrednje na otvorenom moru i jos mnogo avantura kojih cu se uvek sa osmehom secati. Preporucujem!
05.08.2017. by Srdjan Kozovic
Postavite pitanje