Metropole > Italija > Toskana Bus

Toskana Bus

Obiđite neke od najlepših gradova romantične Toskane. Doživite remek dela Mikelanđela, Leonarda, Donatela, Makijavelija u Firenci, čuveni centralni trg gde se održava „palio“- trka konja u Sijeni, poznate tornjeve u San Điminjanu, Krivi toranj u Pizi.

6 dana / 3 noćenja

  • Program:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Toskana Bus
  • Noćenje sa doručkom
  • Hotel 3*
  • Autobus
Cena: Od 75€

Opis

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi

Dan zaljubljenih

11.02 – 16.02.2020

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

99 €

109 €

Zima

03.03 – 08.03.2020

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

99 €

109 €

Zima

24.03 - 29.03.2020

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

105 €

115 €

Uskrs

16.04 – 21.04.2020

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

119 €

139 €

Dan rada

29.04 – 04.05.2020

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

119 €

139 €

Proleće

19.05 – 24.05.2020

Hotel 3*

SPECIJALNA PONUDA

119 €

129 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate.

Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŽMANA  OBUHVATA:
·         prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
·         smeštaj u Montekatiniju (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2 i 1/2 +1 sobama
·         obilaske prema programu  (Piza)
·         troškove organizacije i vođenja aranžmana
·         usluge licenciranog pratioca grupe
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
·          međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 5 € (osobe od 18 – 69 god.), 3 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.),  8 € (osobe od 70 – 84 god.)
·         Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
·       Obaveznu gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju: za hotele sa 3* - 1 euro dnevno, a za hotele sa 4* - 1,40 eura dnevno i plaća se na recepciji hotela;
·         Fakultativne izlete
·         peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS)
NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 180,00 dinara po osobi.
DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana
 
POPUSTI:
·         deca od 0 - 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
·         deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
·         treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%
 
SOPSTVENI PREVOZ:
NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
·         pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje
 
OPIS I LOKACIJA HOTELA:.  
Smeštaj je u Montekatiniju  u hotelu 3*. Smeštaj je u navedenim ili sličnim hotelima:
Hotel Augustus 3* www.augustus-hotels.it
Hotel je udaljen nekoliko minuta od centra Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.
Hotel Montebello 3* www.hotelmontebello.it
Moderno opremljen hotel je udaljen oko nekoliko minuta od centra Montekatinija i blizu je SPA centra banje. Hotel ima restoran, bar, svaka soba ima tuš/WC. Doručak- kontinentalni švedski sto.
 
 
POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):
 
GRAD
MESTO POLASKA
CENA POVRATNOG TRANSFERA
SUBOTICA
 

 
parking kod radničkog univerziteta
 

 
25 eur
 

 
NOVI SAD
 

 
parking kod železničke stanice
 

 
15 eur
 

 
 
·         OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom).
 
 
NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije najkasnije do:
Za polaske od 01.06. do 01.10.2019……….…………....…….15.12.2019.
Za polaske od 01.10.2019. do 01.02.2020……….…………...15.04.2020.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro) 
PROGRAM PUTOVANJA:  
1. dan   BEOGRAD
Polazak oko 18:00 časova sa sa perona glavne  autobuske stanice (BAS -a). Noćna vožnja  kroz Hrvatsku i Sloveniju.
2. dan   PIZA - MONTEKATINI
Prepodnevni dolazak do Pize. Po dolasku obilazak grada: Krivi toranj, katedrala, krstionica, Kampo Mirakul. Slobodno vreme. Nakon slobodnog vremena polazak za Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan   MONTEKATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Sijene, prelepog grada koji je smešten u tipično toskanskom predelu. Sijena, idealan za ljubitelje vina i prirode, je grad sa očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom, sa ogromnim kulturnim nasleđem, dok sam grad okružuju brojni vinogradi. Po dolasku obilazak grada: gradska kuća, katedrala u Sijeni, centralni trg (piazza Campo) gde se održavaju kostimirane trke konja („palio”), Santa Maria de la Scala, prva bolnica u Evropi, crkva Sv.Domenika, u kojoj se nalaze glava i palac Sv.Katarine, zaštitnice Italije. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja za San Điminjano (“Grad tornjeva“), utvrđen srednjovekovni grad, koji je poznat po dobro očuvanim tornjevima pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: centralni gradski trg - Duomo, crkva Koleđata u kojoj je radio Girlandajo (Mikelanđelov učitelj), tornjevi. U poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Slobodno veče. Noćenje.
4. dan  FIRENCA – MONTEKATINI
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Firencu, grad u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo. Po dolasku obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđen ulaz), most Vekio na reci Arno.Slobodno vreme. Povratak za Montekatini i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji
5. dan  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.   (Kraj usluga)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
·         Sijena i San Điminjano - 30 € odrasli / 20 € deca
·         Firenca - 30 € odrasli / 20 € deca
 
 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje