Egipat > Hurgada

Hurgada

Hurgada, najpoznatije letovalište na Crvenom moru, nalazi se 475 km južno od Kaira. Nekada ribarsko selo, počinje da se razvija sedamdesetih godina i danas predstavlja jedno od najznačajnijih modernih letovališta Crvenog mora. Grad ima oko 250.000 stanovnika a sastoji se iz tri dela: El Dahar (stari centar - arapski deo koji je zadržao orjentalni duh), Sakkala noviji centar i El Memsha (moderan turistički deo sa dugim šetalištem). Na obali dugoj 45 km u ponudi je oko 250 hotela raznih kategorija, a u široj zoni od 70 km izgrađena su i nova letovališta El Gouna, Makadi bay, Sahl Hasheesh i Soma bay. Primamljivo, najtoplije more na svetu sa belim peščanim plažama, noćna zabava u svetski poznatim klubovima, restoranima, kafićima i barovima sa trbušnim plesom, kupovina suvenira i začina u orijentalnim bazarima, šetnja po Memši, mogućnost fakultativnih izleta u Luxor, Kairo, na Rajsko ostrvo prednost su ovog letovališta.

Egipat - Specijal paket aranžman 2020

  • Program:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Hurgada
  • ALL
  • Hotelska usluga
  • Avio
Cena: Od 440€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

• Avio prevoz sa svim taksama ( Air Cairo ili  Air Serbia) na relaciji Beograd – Hurghada - Beograd

• Transfer aerodrom Hurghada-hotel-aerodrom Hurghada

• 6, 7, 9, 10, 13, 14 .20 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema rezervisanom i uplaćenom aranžmanu

• Usluge predstavnika u Egiptu (u Hurgadi je gostima na raspolaganju predstavnik na srpskom i engleskom jeziku, dok je u mestu Marša Alam, zbog udaljenosti od Hurgade, predstavnik na srpskom jeziku dostupan putem telefona, a u samom mestu je dostupan predstavnik na engleskom jeziku) 

 Troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 Putno zdravstveno osiguranje (Preporuka je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje. Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki).

 Egipatsku vizu: Za državljane Srbije (putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće se odustankom na dan putovanja po opštim uslovima putovanja) se kupuje prilikom ulaska u Egipat (trenutno oko 25$) ili se može dobiti individualno u ambasadi Egipta u Beogradu, ulica Andre Nikolića 12. tel.  011/2650-585 uz potvrdu o putovanju, voucher i dve fotografije (dimenzija 4x6 cm na beloj pozadinu, košta 12$ (plaća se isključivo u USD), procedura traje 4-5 radnih dana, pasoš mora da važi minimum 6 meseci od datuma izlaska iz Egipta. Dokumentaciju primaju od 09.00h do 11.00h.

 Individualni transfer – obavezan samo za Marša Alam (min 2 odrasle osobe), cena 40€ po osobi.  U mestu Hurgada 20€ po osobi a van Hurgade (El Gouna, Makadi i Soma bay) 40€. Deca do 1.99 gratis (nemaju sedište u prevoznom sredstvu), deca od 02-11.99 plaćaju 50%. Doplata nije obavezna jer je grupni transfer uračunat u cenu aranžmana.

 Fakultativne izlete i individualne troškove

 Ostale nepomenute usluge

 

NAČIN PLAĆANJA:

• AVANSNO – u gotovini, platnim karticama, čekovima ili preko računa, 50% prilikom rezervacije, a ostatak u skladu sa uslovima rezervacije, do datuma navedenog u cenovniku za rane uplate ili najkasnije 21 dana pred put.

 ČEKOVIMA GRAĐANA sa mogućnošću odloženog plaćanja na 6 mesečnih rata od dana uplate, bez uvećanja cene aranžmana u našim poslovnicama. Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak čekovima u jednakim mesečnim ratama svakog 10, 20 i 30-og u mesecu.

 PLATNIM KARTICAMA (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express). 

 PLAĆANJE NA RATE bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa (do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak na rate do polaska.

 

USLOVI PLAĆANJA:

 Sve cene su izražene u evrima. Plaćanje se vrši  isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 Za rezervaciju neophodna je uplata avansa od najmanje 50 % prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). 

 Plaćanje preostalog iznosa vrši se najkasnije 15 dana pre početka putovanja                                                                                                                             

 Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja Tipo Travel

Usled promena na monetarnom tržištu agencija Tipo Travel zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.

1.dan: Beograd – Hurgada Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pred vreme predviđeno za poletanje aviona. Predviđeno poletanje aviona za Hurgadu u dogovoreno vreme . Obrok u avionu. Predviđeno sletanje u Hurgadu (po lokalnom vremenu). Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Večera.Noćenje.

2.-6. - 7. - 8. -9. - 10. -12. - /13. dan: Hurgada–Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge.

14. dan : Hurgada. Doručak. Napuštanje hotela u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika i prema hotelskim pravilima a najkasnije do 12h kada prestaje i usluga hrane i pića. U slučaju potrebe za produženim boravkom u sobi ili korišćenjem usluge hrane i pića a u zavisnosti od raspoloživosti hotela usluga se doplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma .Let za Beograd. Obrok u avionu. Predviđeno poletanje (po lokalnom vremenu) . Sletanje u Beograd. Kraj programa.

 

SUPER SAFARI - Beduinsko selo, vožnja džipovima i bagijima

(poludnevni izlet, od 14h-21h) Cena: 45€ 

Okupljanje grupe u Oaza centru, kratak predah i osveženje. Vožnja džipovima oko 45km u pustinju. Pauza u pustinji za slikanje “fatamorgane”.  Po dolasku u beduinsko selo vožnja moto-bagija oko 20 minuta. Program se sastoji od razgledanja kampa, jahanja kamila, mini-ZOO vrta i terarijuma. Povratak džipovima do Oaza centra, uz kratko pauzu pored peščane dine.  Po dolasku u centar kulturno-umetnički program (45 min) i večera. Pre polaska za Hurgadu, zaljubljenici u astrologiju i romantici imaće mogućnost da posmatraju zvezde na nebu iznad prelepe Sahare.

LUKSOR – Prestonica arheološkog turizma

(celodnevni izlet, od 05h-22h) Cena: 70€ 

Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Faraoni ovih dinastija su gradili svoje hramove na istočnoj, a grobove na zapadnoj obali reke Nil. Obilazak istočne obale: Odlazak do hrama Karnak - jedan od najvećih hramova na svetu koji je građen u periodu od 2000 god. Učestvovali su u gradnji mnogi faraoni i svakom od njih je bilo od političkog značaja da po nešto dodaju hramu. Ručak u nacionalnom restoranu (švedski sto). Obilazak zapadne obale: Poseta kolosima Memnona, poseta grobnicama egipatskih faraona u Dolini Kraljeva (3 grobnice), panoramsko razgledanje hrama Kraljice Hatšepsut, poseta jednom od centara koji se bave izradom suvenira od alabastera, poseta institutu gde se izrađuju originalni papirusi.

KAIRO – Prestonica sećanja

(celodnevni izlet, od 03h-23h) Cena: 70€ 

Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Dolazak u prestonicu Egipta. Panoramsko razgledanje grada. Razgledanje platoa Gize na kome se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida kao i dolinski hram faraona Kefrena sa čuvenom Sfingom. Ručak u  restoranu . Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju koji predstavlja hronološki sređenu riznicu egipatskog blaga i mesto gde se nalazi celokupan sadržaj Tutankamonove grobnice. Panoramsko razgledanje grada mrtvih i Saladinove citadele. Odlazak do centra gde se proizvode autentični egipatski parfemi.

DIVING – Ronjenje

(poludnevni izlet, od 08h-14h) Cena: 50 € 

Ronjenje je namenjeno svima koji su stariji od 10 godina i koji su uživaju da rone na malo većoj dubini od “snorkling”-a (od 6-10m dubine) ovo je jedinstvena prilika. Izlet uključuje vožnju jahtom do koralnih grebena, svu neophodnu opremu (boca sa kiseonikom, maska, peraja i BSD), instruktora“Diving”-a. Predviđena su 2 zarona po oko 20 minuta za svakog polaznika. Ručak na brodu.

p.s. Odlazak na ovaj izlet ne zahteva nikakvo predznanje u “Diving”-u jer je sa Vama “Instructor of Diving”.

 

KATAMARAN –Zabava na vodi + brod sa staklenim dnom

(poludnevni izlet-oko 2h) Cena: 25€ 

Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da se voze ovim specijalnim brodićem koji ima stakleno dno.

 

AQUA PARK - SINDBAD - Zabava na vodi

(poludnevni izlet, od 09h-17h) Cena: 30€ 

Nalazi se novom centru Hurgade. Kapaciteta je oko 1000 posetilaca. Aqua Park raspolaže brojnim bazenima (za decu i odrasle), velikim brojem tobogana (za decu i odrasle), terenima za odbojku, košarku, mali fudbal, animacijom za decu, rafting... Izlet je od 10 do 17h i organizovan je sa uslugom all inclusive.

 

EL GOUNA

(poludnevni izlet, od 10h-17h) Cena: 35€

El Gouna je izlet koji je namenjen svima koji uživaju u dobroj zabavi, podvodnom svetu Crvenog mora, kupanju i ronjenju. Izlet uključuje: vožnju brodom do El Goune, vožnju malim čamcem kroz mesto i poseta akvarijumu (oko 1h) , ronjenje (“snorkeling”-maska,cevka i peraja), ručak na jahti i dva bezalkoholna pića, pecanje, kupanje na interesantnim mestima.

 

1001 NOĆ

(večernji izlet,od 20-23h) Cena: 20€

Kompleks 1001 noć u kome se održava program se nalazi na krajnjem jugu Hurgade.Izlet uključuje prevoz, kartu za show u kome učestvuju sjajni jahači konja, trbušne plesačice, tanura (derviš), a održava se i lep program s fontanama i čuveni Sound and Light show.

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje