Daleke destinacije > Daleke destinacije > Kina CARSKA ISTORIJSKA TURA

Kina CARSKA ISTORIJSKA TURA

Kina

CARSKA ISTORIJSKA TURA

PEKING, SIAN, SUDŽOU , VELIKI KANAL, NANĐING,

HANGDŽOU , ŠANGAJ

15 dana / 12 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 24. oktobar 2019. / Povratak: 07. novembar 2019.

FIRST MINUT POPUST OD 70 PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. APRILA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 • Program:
 • Polazak:
 • Povratak:
 • Usluga:
 • Prevoz:
 • Kina CARSKA ISTORIJSKA TURA
 • 10.10.2019.
 • 07.11.2019.
 • PP
 • Avio
Cena: od 1420e

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Smeštaj

Usluga

Cena aranžmana po

osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za

jednokrevetnu sobu

Cena važi do

Hoteli 4*

Polupansion

1420 €

390 €

Do 30.04.2019.

(cena sa popustom)

Hoteli 4*

Polupansion

1490 €

390 €

Od 01.05.2019.

(redovna cena)

NAPOMENA:

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju

U cenu putovanja je uračunato : Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou - 1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije), transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 306,31 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 240.00 YQ, i refundabilnih EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 14.16YR, EUR 0.22RS, EUR 17.00G4, EUR 0.90PZ, EUR 11.85CN) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

 • KLIMA: je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperatura se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svežiji.
 • VALUTA: Kina: (Kineski juan) 1 USD = 6.7237 CNY 1 EUR = 7.53060 CNY
 • VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
 • Obavezna napojnica od 5 EUR po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

· Zbog izdavanja voznih karata potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

SMEŠTAJ:

Hotel u Pekingu: Hua Bin International Hotel 4* ili sličan

http://huabininternational.topbeijinghotels.com/en/

Hotel se nalazi oko 3km od Zabranjenog grada, a na samo 1,8 km od Trga Tjenanmen. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Raspolaže sa 465 soba sa centralnim grejanjem, klima uređajem, televizorom sa ravnim ekranom, mini barom, ketlerom.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan http://www.belltowerhotelxian.cn/

Bell Tower Hotel se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu. Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj. Omogućava besplatan WiFi.

Hotel u Sud žou: Royal Tulip Suzhou 4* ili sličan https://www.goldentulip.com/en/hotels/royal-tulip-suzhou

Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Hotel ima bazen, spa i teretanu. Moderno opremljene sobe sadrže privatno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, fen za kosu, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan http://162.jinlinghotels.com/English/Index.html

Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV.

Hotel u Hangdžou: Braim canal Hotel 4* ili sličan http://www.braimcanalhotel.com

Luksuzan poslovni hotel, centralno lociran, otvoren je 2010. godine. Sadrži 322 sobe koje su opremljene sa satelitskim LCD TV, ketlerom, mini barom, sefom, fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju bespatan internet.

Hotel u Šangaju: Wyndham Bund East Hotel 4* ili sličan

https://www.wyndhamhotels.com/wyndham/shanghai-china/wyndham-bund-east-shanghai/overview

Hotel se nalazi u delu grada Jangpu, na 700m od Jangpu mosta koji vodi do Pudonga. Hotel sadrži zatvoreni bazen, teretanu, spa, saunu i masažu. Elegantne sobe su klimatizovane i imaju LCD TV, telefon, fen za kosu.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) DO 09. SEPTEMBRA 2019. ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.

VAŽNE NAPOMENE:

· Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu 

· Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

· Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

· Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.

· Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

· Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

 • gotovinski
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 • platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).

1.dan ( 24.10.2019 .) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki u 10:00 časova. Poletanje za Dohu u 12:00 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:00 časova. Čekanje na vezu.

2.dan ( 25.10.2019 .) DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 02:10 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan ( 26.10.2019 .) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan ( 27.10.2019 .) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelepe Letnje palate, u blizini Pekinga. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan ( 28.10.2019 .) PEKING – SIAN Doručak (lanč paket). Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prestonica stare Kine. Po dolasku obilazak čuvenog Muzeja terakote, u kome je smešteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih delova Kine. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

6.dan (29.10.2019.) SIAN – SUDŽOU Doručak. Pre podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom "Putu svile". Obilazak Pagode velike guske i starih kapija kao i Šansi istorijskog muzeja. Večera. Transfer do železničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.

7.dan ( 30.10.2019 . ) SUDŽOU Dolazak. Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.

8.dan (31.10.2019 . ) S UDŽOU Doručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od Pekinga do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.

9.dan (01.11.2019 . ) SUDŽOU – NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini. Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.

10.dan (02.11.2019.) NANĐING HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. U popodnevnim časovima obilazak Pagode šest harmonija koje predstavljaju jedno od pravih remek dela stare kineske arhitekture. Večera. Noćenje.

11.dan (03.11.2019.) HANGDŽOU Doručak. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najlepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih istorijskih znamenitosti, najviše je korišćeno kao inspiracija pesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija koja se odlikuje sjajnim budustičkim rezbarijima iz 10-14 veka. Poseta fabrici čaja. Večera. Noćenje.

12.dan (04.11.2019.) HANGDŽOU ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podseća na evropski. Razgledanje uključuje posetu čuvene Ju bašte koja je sagrađena za vreme Ming dinastije, u klasičnom Ming stilu, sa brojnim paviljonima, pasarelama i tunelima. Večera. Noćenje.

13.dan ( 05.11.2019 .) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja. Večera. Noćenje.

14.dan (06.11.2019.) ŠANGAJ DOHA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:50 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.

15. dan (07.11.2019.) DOHA B EOGRAD Sletanje u Dohu u 05:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:35 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 11:00 časova.

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje