Daleke destinacije > Daleke destinacije > Šri Lanka

Šri Lanka

Šri Lanka je prirodni raj sa pejzažom koji čine zelene planine. Pravi je biser Indijskog okeana sa neponovljivom atmosferom praćenom osmesima gostoprimivih domaćina. Na Šri Lanci odlikuje raznovrsna klima. Ostrvo čaja i začina, gde od najmirnica je uglavnom pirinač. Nezaobilazna je stanica svih svetskih putnika.

Šri Lanka - specijal paket aranžman 2020/2021

 • Program:
 • Usluga:
 • Hotel:
 • Prevoz:
 • Šri Lanka
 • Noćenje sa doručkom
 • Hotelska usluga
 • Avio
Cena: Od 1250€

 Cene u tabeli važe po osobi po danu na bazi noćenja sa doručkom i uključenim transferom aerodrom- hotel -aerodrom.

 

 

 

Avio karte se dodatno kupuju i cena im varira u zavisnosti od raspoloživosti. ( pr. 500 -750 eur)

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:● avio prevoz na relaciji Beograd – Kolombo -Beograd ● aerodromske takse  ● transferi aerodrom – hotel – aerodrom 

9 ili 10  noćenja u dvokrevetnoj standardnoj sobi odabranog hotela na bazi odabrane usluge ● troškovi organizacije i realizacije putovanja.  

 

 

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:● fakultativni izleti i individualni troškovi putnika ● obavezno međunarodno zdravsteveno osiguranje ● VIZA: Nije potrebna za državljane Srbije.

  

Napomene: Sve cene su date na osnovu kalkulacije za dve odrasle osobe.  Tipo Travel   vrši rezervaciju pojedinačnih usluga na zahtev klijenta, te u vezi sa time ne postoji program putovanja u skladu sa Zakonom o turizmu čl.56. ● Rezervacija na upit nije automaski i čvrsta rezervacija,dok ne stigne pozitivan ili negativan odgovor na upit. Navedene cene su podložne promenama i variraju u zavisnosti od raspoloživosti. Najniže cene uglavnom važe za nonrefundable sobe što znači da se mora izvršiti celokupna uplata odjednom i ne podleže nikakavim izmenama. Raspoloživost: Molimo Vas da imate u vidu da navedena ponuda podrazumeva trenutnu raspoloživost u sistemu. Ne garantujemo raspoloživost u momentu kada nas Vi kontaktirate. Rezervaciju garantujemo tek nakon uplate akontacije i napravljene fiksne rezervacije.

 

 

Program putovanja

 

Dan 1: Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda sa presedanjem.

Dan 2: Dolazak na aerodrom u Kolombu. Organizovan doček grupe na aerodromu, tročasovno upoznavanje Kolomba  panoramsko razgledanje  grada ) sa pauzama u pratnji stručnog vodiča. Odlazak do biblioteke Palminih Listova radi obavljanja formalnosti i zakazivanja termina . Nakon toga transfer do starog kraljevskog grada Kandy, poslednje prestonice sinhaleske kraljev ine.  Poslepodnevna poseta Hramu Budinog Zuba (bez ulaznice) , najsvetijem utočištu budizma. Smeštaj u odabrani objekat.

Dan 3: Jutarnji odlazak na  fakultativni izlet. Prvo posećujemo čuvenu fabriku čaja . Proizvodnja najpoznatijeg napitka na svetu, mogućnost degustacije. Nakon završenog obilaska, nastavak vožnje do Pinavele, rezervata za slonove gde ćete uživati u druženju sa ovim pametnim životinjama. Posetioci ovog sela u većini slučajeva imaju priliku da ih nahrane i pogledaju kako se slonovi kupaju u obližnjoj reci. U povratku obilzak „Spice Garden“ (možda ste se pitali kako izgleda drvo vanile, cimeta, karanfilića, kakaa, ananasa, kafe... ) i pogledamo plantaže čaja čime  se završava ovaj izlet. Slobodno vreme po povratku u Kendi ili fakultativni odlazak u večernjim časovima na kulturni  program tradicionalnog plesa.

 

Dan 4 - Dan 10: Doručak. Napuštanje hotela i odlazak u  Negombo , bivše kolonije Portugala i Holandije, danas poznatog  letovališta na zapadnoj obali okeana prepoznatljivog po hrišćanskim crkvama iz kolonijalnog perioda na obali okeana. Boravak u letovalištu. Slobodni dani za kupanje i uživanje  sa mogućnošću korišćenja svakodnevnih organizovanih fakultativnih aktivnosti i izleta kroz čudesnu Šri Lanku.

Dan 11: Napuštanje smeštaja.Transfer do aerodroma. Let iz Kolomba za Beograd sa presedanjem.

Dan 12: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

 

Dodatni fakultativni izleti :

1. LAGUNA, FARMA KORNJAČA, RUDNIK MOONSTONE – poludnevni izlet – krećemo u ranim jutarnjim časovima i ukrcavamo se na katamarane. Vozimo se po zelenoj laguni i obilazimo neka od mnogobrojnih ostrva. Upoznajemo se sa načinom gajenja i korišćenja cimeta, palmi, uživamo u fish spa tretmanu, mazimo bebu aligatora i uživamo u prirodi. Nakon toga posećujemo farmu kornjača, a potom i rudnik mesečevog kamena. Ovaj poludragi kamen jedino se može pronaći na Šri Lanki.

Cena izleta: 30 eur – uključuje prevoz, vožnju katamaranom, ulaznicu u farmu kornjača

2. GALLE (GOL), MIRISA (WELIGAMA)  - celodnevni izlet – prvo posećujemo grad Galle, odnosno Gol, gde ćemo obići stari deo grada, koji će vam pokazati koliko se ovaj grad razlikuje od drugih gradova Šri Lanke upravo zbog uticaja Holanđana koji su ovde bili dugi niz godina. Obilazimo art galerije, svetionik i uživamo u „maloj Holandiji. Nakon toga nastavljamo naš put ka plaži Mirisa gde ćemo provesti ostatak dana. Usput ćemo u Weligami videti čuvene pecaroše koji tradicionalno love ribu sedeći na dugim štapovima.

Cena izleta: 30 eur – uključuje prevoz

3. POSMATRANJE KITOVA

Uslovi plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 100 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne  banke na dan uplate, nakon formiranja grupe uplaćuje min 50% iznosa a ostatak iznosa se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 20 dana pred put.

* ZAKAZIVANJE TERMINA 100 e

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima: 

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Tipo Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Ostavi komentar

(2) Komentara

Marija

Stvarno KONACNO!!! Jedva sam docekala ovo da se objavi i ozvanice datumi :))))))) vidimi se u Sri Lanci ;)
05.10.2018. by Marija

Jasmina

Konacno, cekala sa ovaj program , vidimo se u subotu . Pozz.
05.10.2018. by Jasmina
Postavite pitanje