Banje u Srbiji > Banja Gornja Trepča

Banja Gornja Trepča

Banja Gornja Trepča poznata je i kao Atomska Banja i nalazi se u naselju Gornja Trepča, u jugozapadnom delu Šumadije, pored Ibarske magistrale. Udaljena je 18 km od Čačka i 150 km od Beograda. Smeštena je na šumovitim obroncima planina Vujan i Bukovik, na nadmorskoj visini od 460 m. Klima banje je umereno-kontinentalna, sa malim kolebanjima godišnje temperature, usled veoma bogatog biljnog pokrivača.

Blago radioaktivne termomineralne vode (temperature 30°C) sadrže obilje mikroelemenata, kao to su rubidijum, cezijum, selen, srebro, stroncijum i drugi, koji imaju aktivna biološka dejstva na čovečji organizam.

Atomska banja Gornja Trepča ima razvijen privatni smeštaj i cenovnik varira od usluge, lečenja i aranžmana. Ponuda hotela u banji Gornja Trepča je vrlo raznolika a cene možete videti u ponudi ispod. 

Lečenje se odvija pod stalnom kontrolom lekara specijalista. Kao terapija se koristi kompletan balneo-fizikalni tretman. Fizikalni tretman podrazumeva elektroterapiju, kineziterapiju i manuelnu masažu, a balneoterapija obuhvata kupanje u bazenima i kadama, kao i hidromasažu. Obloge od lekovitog blata se stavljaju u zagrejanom stanju, u trajanju od 30 minuta.

U Banji Gornja Trepča se leče:

reumatske bolesti (hronični inflamatorni reumatizam, Behterevljeva bolest, reumatoidni artritis)

degenerativni reumatizam (artroze zglobova, spondiloze i spondilatroze, diskopatije)

ekstra-artikularni reumatizam (miofibrozitis, fibrozitis, panikulitis tendinitis, burzitis i psihogeni reumatizam)

neuropsihijatrijske bolesti (multiple skleroza, stanja posle preležanog mijelitisa i encefalomijelitisa, adhezivni spinalni aranhitis, postreumatske mijelopatije, cerebralna paraliza, neuroze, neurastenije, distonije i depresivna stanja)

bolesti gastrointestinalnog trakta (hronični gastritis i duodenitisi, ulkusna bolest želuca i duodenuma bez komplikacija)

oboljenja perifernih krvnih sudova (hronična oboljenja arterijskog perifernog krvotoka, hronični edemi venskog porekla)

  • Program:
  • Prevoz:
  • Banja Gornja Trepča
  • Sopstveni

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje