09 Jun 2020

LETO 2020 Važne informacije o putovanjima

 

LETO 2020 VAŽNE INFORMACIJE O PUTOVANJIMA  08.06.2020

Gde se putuje ovog leta? Prema informacijama turističkih organizacija u  Srbiji, najviše interesovanja za sada postoji za turističke aranžmane u  Srbiju i Grčkoj. Naravno, očekuje se i porast interesovanja za  Tursku i Egipat u narednim nedeljama.

Grčka

Do ovog trenutka, još uvek nisu definisani termini čarter letova za grčka ostrva (izuzev Krita).

Direktan let Beograd – Heraklion  funkcionise tokom leta zadnjih par godina tako da je Ellin Air po automatizmu nastavio najavljeni saobraćaj  ( prvi let je 06.07.2020, zadnji 17.09.2020.)

Vise o letovanju na Kritu  https://www.tipotravel.com/ponude/leto/grcka-avio/krit

Halkidiki i Olimpska regija se uveliko pripremaju za sezonu i od 15. juna očekuju svoje prve goste. Sada je već poznato da pojedini  hoteli neće otvarati svoje smeštajne kapaciteta za ovu godinu, kao što je  kompleks Porto Carras na Sitoniji ... Dobra vest,a  po najavama grčkih hotelijera i ukoliko vreme dozvoli sezona u Grčkoj može da potraje  do sredine  oktobra.

Turska

Turska otvara vrata turistima iz Srbije od 05.07.2020. Tada su najavljeni prvi avionski polasci.

 

Egipat

Za letove u Egipat još uvek ne postoji tačni datumi, ali nezvanične informacije su da sezona počinje početkom avgusta.

Srbija

Šta videti u Srbiji? Srbija je na domaćoj turističkoj mapi dugo bila neopravdano zapostavljena, a sada je pravo vreme da vidite sve što niste do sada.

Banje su najpopularniji deo turističke ponude Srbije. Pojedine banje su isključivo lečilišta, dok je većina  otvorena   za sve goste. Najtraženije su Banja Koviljača, Banja Vrujci, Vrnjačka banja, Sokobanja, Prolom Banja, Ribarska Banja, Banja Kanjiža, Selters Mladenovac…

Više o svim banjama https://www.tipotravel.com/blog/odmor-u-srbiji/odmor-u-srbiji-

Za više informacija preporučujemo da pozovete ili posetite Centar za banjski turizam na Vračaru, Mileševska 51, br. telefona 011 2401 413

Najpopularnije kružne ture u Srbiji:

Po prvi put se organizuju ture u Srbiji gde možete videti nekoliko destinacija i traju od 3 do 6 dana. Sjajna prilika da vidite magičnu prirodu Uvca, otkrijete tajne najstarijeg naselja u Evropi Lepenskog Vira, uživate u ambijentu Golubačke tvrdjave i remek dela prirode - Đavolje Varoši.

Link: https://www.tipotravel.com/ponude/srbija-/uvac-letovanje-zlatibor-i-zlatar-2020