20 Jun 2016

Lista top 10 plaža u Grčkoj

Grčka je poznata i slavna zemlja širom sveta zbog svojih sjajnih plaža sa kristalno čistom vodom. Milioni turista posećuje Grčku svake godine, da bi uživali u moru, pesku i svežem vazduhu koje plaže Grčke nude u izobilju.

U ovom članku imaćete prilike da se upoznate sa najlepšim plažama Grčke, koje su ujedno najčešće rangirane kao top plaže u Evropi ili na svetu.

Pred vama je lista 10 najboljih i najlepših plaža u Grčkoj, u svim aspektima. Otkrijte najbolje plaže: Balos na Kreti, Myrtos na Kefaloniji, Porto Katsiki na Lefkadi, Super Paradise na Mikonosu, Navagio na Zakintosu, i mnoge druge…

BALOS PLAŽA NA KRETI

1. BALOS PLAŽA NA KRITU

Balos na ostrvu Krit je Karipski deo Grčke. Pored sjajnog mora, Balos takođe ima divnu prirodu i pejzaže. Locirana na zapadnom delu Krita, do Balosa se može stići brodom od Hanja grada i Kissamosa ili automobilom ali moramo napomenuti da je taj put je vrlo prljav. Ovo je jedna od retko posećenih plaža sa bisernim peskom i egzotičnom vodom…

 

MYRTOS PLAŽA NA KEFALONIJI

2. MYRTOS PLAŽA NA KEFALONIJI

Pogled sa litice koji oduzima dah i prelepa plaža su samo dva od mnogobrojnih razloga zašto je ovo jedna od najfotografisanijih plaža na svetu. Prosto ne možete ostati imuni na te egzotične dubine i kristalnu vodu. Myrtos se nalazi na severnom delu ostrva, odmah pored živopisnog sela Assos.

 

PORTO KATSIKI PLAŽA NA LEFKADI

3. PORTO KATSIKI PLAŽA NA LEFKADI

Porto Katsiki je najpoznatija plaza na Lefkadi, koja je locirana na jugo-zapadnoj strani. Bukvalan prevod plaže je “luka koza”, i morate se složiti da je naziv zanimljiv i da nikakve veze nema sa lepotom koju pruža. Pored impresivnog zaliva, postoji i park za kola kao I nekoliko plažnih barova, sa kojih možete uživati u zaista prelepom Jonskom moru. Svako ko bi hteo i da se oseti taj kristalno beli pesak i egzotično more, morao bi ipak da malo pešači jer je pristup moguć isključivo peške.

 

NAVAGIO PLAZA NA ZAKINTOSU

4. NAVAGIO PLAŽA NA ZAKINTOSU

Brodolomski zaliv (Navađo na Grčkom) je najpoznatija plaža na Zakintosu, a svoje ime je dobila po brodu koji je doživeo brodolom 1983. godine dok je krijumčario cigarete, i upravo taj, sada zarađali brod, se nalazi na obali kao turistička atrakcija. Pristupačan brodom, Navađo ima prelepu kristalno čistu vodu i kristalno beli pesak.

 

AGIOS PROKOPIOS PLAŽA NA NAKSOSU

5. AGIOS PROKOPIOS PLAŽA NA NAKSOSU

Udaljena samo 5 kilometra od Naksos grada, Agios Prokopios na Naksos ostrvu je duga plaža za prelepom svetlo plavom vodom i mekanim zlatnim peskom. I baš zbog svojih atributa, smatra se jednom od najlepših plaža u Grčkoj. I ako je ova plaža izuzetno popularna, ona nikad nije krcata, upravo zbog svoje veličine.. Deo plaže je popunjen kafićima, restoranima, barovima a takođe, ukoliko tražite malo sportske zabave, imaćete da birate ronjenje, surfovanje na dasci i još dosta toga…

 

sUPER PARADISE PLAŽA NA MIKONOSU (RAJSKA PLAŽA

6. SUPER PARADISE PLAŽA NA MIKONOSU (RAJSKA PLAŽA)

I ako na Rajskoj plaži na Mikonosu možete da se zabavljate tokom čitavog dana i noći, morate priznati da zaista ima prelepu vodu I pesak. Lezite na mekani pesak Rajske plaže, sunčajte se, slušajte muziku ili se kupajte u kristalno čistoj void Egejskog mora.Ova plaža je pristupačna sa broda ili autobusom koji polazi sa Mikonosa. A obzirom da je Mikonos svetski popularna destinacija, na ostrvu možete naži još mnogo drugih luksuznih sadržaja.

 

VALTOS PLAŽA U PARGI

7. VALTOS PLAŽA U PARGI

Valtos je najveća plaža na Pargi, dostupna I pešice i brodom, nedaleko od centra grada. Krcata tavernama i kafićima, ova šljunkovita plaža je idelana i za mlađu i za stariju populaciju Prosto se niko nije našao ravnodušnim pred tom smaragdno zelenom i rajskom plavom vodom.

 

 KYRA PANAGIA PLAŽA NA KARPATOSU

8. KYRA PANAGIA PLAŽA NA KARPATOSU

Locirana na južnoj strain ostrva Karpatos, plaža Kyra Panagia ističe se po svojoj egzotično plavoj void I finim peskom. Ova, ne baš toliko posećena plaža, ipak ima I suncobrane I ležaljke. Pored voje magične plaže, nalazi se crkva posvećena Devici Mariji, po koojoj je plaža I dobila ime.

 

9. SIMOS PLAŽA NA ELAFONISOSU

Simos je ogroman zaliv na Elafonisosu, i malo ostrvo pored Peloponesa. Plaža je poznata po prelepoj vodi i sjajnom pesku. Na samoj plaži nema kafića jer žele da održe što duže prirodni izlged.

 

PALEOKASTRITSA PLAŽA NA KRFU

10. PALEOKASTRITSA PLAŽA NA KRFU

Paleokastritsa nije samo kosmopolitski rezort na Krfu, već je I mesto sa predivnom smaragno zelenom vodom.