05 Jul 2017

Evia - Fit & Healthy - Iskustva

„Vidjevši objavu na fejsu, o Fit & Healthy programu, odmah sam znala da je to ta vrsta ljetovanja koju želim sebi priuštiti. Nazvala sam agenciju, upisala se i tek tada nazvala svoje prijateljice. One su takodjer bile oduševljene i bez puno razmišljanja, krenule smo u ovu avanturu. Da one nisu išle, otišla bih bez problema sama, ali ovako je bilo još bolje

Ovaj odmor dao mi je puno više od očekivanog. Svako jutro imali smo jogu, uz more, nakon toga doručak, a zatim boravak na prekrasnim plažama...

Navečer smo imali duhovne radionice, koje u mi takodjer mnogo dale.

Sve u svemu, najljepše ljetovanje do sad.

Preporučujem svima koji žele nesto više od običnog odmora“

Ovo je komentar Blanke iz Pule, jedne od učesnica prve smene F&Healthy programa na Eviji.

Da krenemo redom

 

evia neos pirgos

 

 

O Eviji

Drugo po veličini Grčko ostrvo, toliko je velika da je moj brat mislio da sam blizu Soluna, u stvari sam bila blizu Atine. Prostire se celom dužinom. Najbolje je doći kolima ili autobusom, pošto ostrvo još uvek nema aerodrom komplikovano je leteti do Atine i onda voziti ili ići taksijem 250 km do mesta gde se nalazi Feribot koji prelazi na Eviju. To je i malo skuplja varijanta. Ako baš želite avio prevoz, kažu da je najbolje ići do Skijatosa i onda Feribotom do Evije.

Kako god došli, nećete zažaliti. Evija je čudesna, divlja, sa mnogo šuma, sa mnogo prelepih plaža i zrikavcima koje čujete neprestano. Mislim da sam tamo počela i da ih sanjam.

Evija ima čudesnu energiju, isceljujuću, onu energiju koja vas potpuno prečišćava od svog mulja koji ste sakupili na svom stresnom poslu ili u nekom teškom periodu vašeg života.

Mi smo bili smešteni u ribarskom selu Neos Pirgos.

Neos Pirgos je malo selo par kilometara dužine i na deset minuta vožnje od banjskog mesta Edipsos. Da podsetim ako vozite iz Srbije, trajekt vas iskrcava u Agios Kamposu – mesto koje je udaljeno svega 2 kilometra od Neos Pirgosa. Na ostrvu su table sa obeležjima mesta male i sve su na Grčkom jeziku.Vodite računa da pravilno pročitate.

Da se razumemo, Neos Pirgos je ribarsko selo, ima diskoteku u kojoj nisam bila, kažu da je najveća na Eviji. Pošto je naš koncept bio zdrav život. Joga , koučing radionice, nismo imali vremena za noćni život.

U Neos Pirgosu je sve prirodno, naročito hrana, preporuka naših vodiča je bila da kupujemo voće i povrće od lokalaca koji prodaju na svojim malim kamionima u toku prepodneva, onako u prolazu. Neprskano je i prirodno. Gledala sam komšiju prekoputa koji gaji paradajz i krastavce kako svako jutro priča sa povrćem. Zvuči ludo, ali on mi je objasnio da je ljubav najvažniji sastojak i da njegov paradajz ima poseban ukus zato što mu svako jutro priča sa ljubavlju. I ima, ovde paradajz ima ukus paradajza ako kupujete od seljaka. U marketima je plastičan EU uvek iste veličine i potpuno bez ukusa.

Jedini restoran u selu koji radi non stop je Mamanis. Mali porodični restoran u kome je muž glavni kuvar, žena služi goste i dogovara meni i dalji rođak je konobar koji radi ceo dan. Hrana je odlična, moja preporuka su burgeri od čiste junetine i kafa fredo kapućino. Cene su niže nego u Beogradu.

Restoran ima i svoju plažu sa predivnim slamnatim suncobranima. Cena ležaljke je popijeno piće u restoranu ili na plaži 2.5 evra za ceo dan. Stvarno je povoljno i stvarno su ljubazni, od trećeg dana vas doživljavaju kao svoje prijatelje iz detinjstva i možete da naručite šta god želite da jedete. Čovek ume da sprema i srpska jela.

OREA

Jedno od najbogatijih nalazišta na severnoj Eviji. Englezi i Nemci koji su krali Grčko zlato nadletali su ovu oblast i tu se nalazi najviše potopljenih aviona sa tovarima zlata. Postoji priča da je Žak Kusto pronašao mnogo zlata baš na ovom području.

Program Fit & Healthy

Eviju smo odabrali zato što je to čista priroda, organska hrana i nestvarno čiste plaže i jedan savršeni mir. Neos Pirgos je selo, u kome će vam zasmetati nepokošena trava, ali tu ćete i vi postati potpuno divlji i prirodni i u skladu sa vašim savršenim ja.

Siniša Ubović kao lajf kouč i Slobodan Slavica kao instruktor joge su bili zaduženi za prvu grupu žena. Nisu predavači bili fenomenalni, žene koje su pratile predavanja su bile čudesne i magija se dogodila... sve su otišle kući bolje i srećnije... Verujte, gledala sam transformaciju koja se dešavala na licu mesta, žene su odlazile kući mršavije, srećnije i zadovoljnije.

Uspeli smo da da dobijemo najbolje verzije svih nas zajedno.