Metropole > Italija > Bolonja Bus

Bolonja Bus

 

       B O L O NJ A   
          &  Emilija Romanja

                                                                                  

Bolonja je sedmi po veličini grad u Italiji i glavni grad pokrajine Emilija Romanja. Najpoznatija je po najstarijem univerzitetu u Evropi, čuvenom bolonjskom univerzitetu, a ujedno ga nazivaju i gradom gastronomije. Stari deo Bolonje prepoznatljiv je po brojnim srednjovekovnim tornjevima i pločnicima u vidu arkada duž većih ulica, a posebnom lepotom pleni najlepša gradska fontana, Neptunova fontana.

Emilija-Romanja – najbogatija među 20 italijanskih regija i jedna od najrazvijenijih regija Evrope – spoj je dve pokrajine, Emilije i Romanje, u dolini reke Po. Iskoristite priliku da obiđete najlepše centre ove regije – Bolonja, Modena, Parma, Ferara, Komakio.

6 dana, 3 noćenja

  • Program:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Bolonja Bus
  • Noćenje sa doručkom
  • Hotel Astor 3*
  • Autobus
Cena: Od 119€

 

C E N A :

Paket aranžman  / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Opis

Br. dana

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi

Leto

6 dana

19.09. – 24.09.2018.

Hotel 3* specijalna ponuda

119 €

Hotel 3*

129 €

Jesen

6 dana

08.11. – 13.11.2018.

Hotel 3* specijalna ponuda

119 €

Hotel 3*

129 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe Generale banke na dan uplate.

Cena iz tabele je u evrima.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·         prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)

·         smeštaj u Bolonji  (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

·         obilaske prema programu (Bolonja, Ferara)

·         troškove organizacije i vođenja aranžmana

·         usluge licenciranog pratioca grupe

·         peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS )

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·         međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 ) – 7 € (osobe od 18 – 69 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.),  13 € (osobe od 70 – 84 god.)

·         Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA

·         gradsku komunalnu taksu za Bolonju – za hotel 3* 1,5 eura po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)

·         ulaznice i fakultativne izlete


NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL  odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu (BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer).


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

·         San Marino i Ravena – 25 € odrasli / 15 € deca

·         Modena i Parma – 20 € odrasli / 15 € deca

·         Komakio – 15 € odrasli / 10 € deca

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

·         Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana


POPUSTI: 

·         deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

·         deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)     

·         treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%


SOPSTVENI PREVOZ: 

·         ZA POLASKE OD NOVEMBRA DO MAJA NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ

·         pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje

·         postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta:  

 

HOTEL ASTOR 3* www.astor-hotel.it

Nalazi se na mirnoj lokaciji, u blizini sajmišta i nove Gradske kuće u Bolonji. Povezan linijim gradskog prevoza sa centrom. Hotel ima parking,restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, SAT TV. Sve sobe imaju besplatan WI FI.

Doručak – kontinentalni švedski sto


POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

·         OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom) 

 

                                                                

GRAD

MESTO POLASKA

CENA POVRATNOG TRANSFERA

SUBOTICA

parking kod radničkog univerziteta

25 EUR

NOVI SAD

parking kod železničke stanice

15 EUR

Cena povratnog transfera je po osobi

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.       30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2.       30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana

3.       platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

 

                                                      OPŠTE  INFORMACIJE  

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

·         U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici

·         Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

·         Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

·         Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

·         U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od   mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.

·         Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

·         Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj...)

OPŠTE NAPOMENE:                      

·         Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

·         Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

·         Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)

·         Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Viva obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

·         Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

·         Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)

·         Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

·         Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

·         Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

·         Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

·         Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se

 

OBILASCI:  Bolonja – San Marino – Ravena – Modena – Parma – Ferara - Komakio


PROGRAM PUTOVANJA:  

1. dan  BEOGRAD

Polazak oko 20:00 časa sa perona glavne  autobuske stanice ( BAS -a ). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. dan  BOLONJA

Prepodnevni dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i

arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  BOLONJA – SAN MARINO – RAVENA - BOLONJA

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska San Marina i Ravene. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, bazilika Sv.Marina, Narodna palata...Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak)... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan  BOLONJA – MODENA – PARMA - BOLONJA

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Modene i Parme. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Posebno je poznata kao rodni grad velikog tenora Lučana Pavarotija, a ujedno je i prozvana  „prestonica mašina“ zbog fabrika najpoznatijih italijanskih proizvođača automobila kao što su Ferari, Pagani, Maserati i De Tomaso. Po dolasku, obilazak gradskog jezgra - Duomo, jedna od najlepših romaničkih katedrala u Italiji; Torre Ghirlandina,  toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i  individualne aktivnosti. Preporučujemo posetu muzeju Ferarija ili muzeju „Aceto balsamico“. U dogovoreno vreme nastavak putovanja ka Parmi. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja koji je veoma poznat po proizvodnji čuvenog parmezana i parmske šunke. Po dolasku obilazak centra grada – Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11. veka, Episkopska palata....Slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan  BOLONJA – FERARA – KOMAKIO – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema gradu Ferara. Ferara je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d'Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska mesta Komakio (Comacchio). Komakio je živopisan ribarski gradić u delti najveće italijanske reke Po. Sagrađen je na oko deset malih ostrva koja su međusobno povezana mostovima vrlo neobičnih izgleda, pa je to razlog što ga mnogi zovu „mala Venecija“. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima povratak u Feraru i nastavak putovanja prema Srbiji. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan  BEOGRAD – Dolazak u Beograd (na dolazne perone)   u ranim jutarnjim časovima.     

 (Kraj usluga)

 

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje