Metropole > Austrija > BOŽIĆNI VAŠAR U BEČU

BOŽIĆNI VAŠAR U BEČU

Adventmarkt u Beču nije samo običan vašar, već niz događaja po čitavom gradu. Svake godine posetioce oduševe novine, od raskošnog svetla, ukusnih djakonija, pa do raznih suvenira i poklona. Od sredine novembra do Božića Beč postaje pravo božićno vašarište, a miris peciva i vrelog punča razliva se po celom gradu. Bečka predbožićna čarolija već je tradicionalni vašar ispred Skupštine grada sa preko 150 prodajnih štandova na kojima se mogu naći božićni pokloni, ukrasi za jelku, slatkiši i topli napici, uz mnoge ponude za decu.

Tradicionalni vašari postavljeni su ispred Skupštine grada, na Trgu Marije Terezije, ispred dvorca Šenbrun, i dvorca Belvedere, u Prateru i mnogim drugim mestima širom grada..

 

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota.

Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši, može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori - Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.

Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu. Sacher torta je neizbežna stavka pri izboru brojnih poslastica.  Angenehm!

  • Program:
  • Polazak:
  • Povratak:
  • Usluga:
  • Prevoz:
  • BOŽIĆNI VAŠAR U BEČU
  • 12.12.2018.
  • 16.12.2018.
  • nocenje sa doruckom
  • bus
Cena: 129€

C E N A :

                          Paket aranžman  / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

 

Opis

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi

Jesen

5 dana

13.12 – 16.12.2018.

Hotel 4* - van centra grada

 

129€

 

               

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe generale  banke na dan uplate.                                           Cene iz tabele su u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·         prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)

·         smeštaj u Beču (2  noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama

·         obilaske prema programu (Beč – panorama grada)

·         troškove organizacije i vođenja aranžmana

·         usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·         međunarodno zdravstveno osiguranje  za ceo period boravka (izdaje se u agenciji)                     

·         ulaznice i fakultativne izlete

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

·         Dvorac Šenbrun (sa ulaznicom Grand Tour) – 25 € odrasli / 15 € deca

·         Dunavski toranj (sa ulaznicom) – 10 € / 5 € deca

·         Prater i Muzej čokolade – 18 € odrasli / 10 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

·         Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

·         deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

·         deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu),

·         treća odrasla osoba- ne postoji mogućnost smeštaja za tri odrasle osobe

SOPSTVENI PREVOZ: 

·         NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ

 

 

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1.       30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2.       30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana

3.       platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro

 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

·         NOVI SAD – polazak sa parkinga kod Lokomotive

·         OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Novi Sad – Horgoš (granica sa Mađarskom)  

 

 

 

 

PROGRAM 5 DANA/2 NOCI

OBILASCI:  Outlet Parndorf – Beč – Dvorac Šenbrun – Prater  – Muzej čokolade – Dunavski toranj

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  VALJEVO-BEOGRAD

Polazak oko 22:00 časa iz Valjeva i 00 časa iz Beograda sa dogovorenog mesta, (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa) .Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Beču.

2. dan  OUTLET PARNDORF (www.designeroutletparndorf.at) – BEČ

Ulazak u Austriju u jutarnjim časovima. Usputno zadržavanje u tržnom centru Parndorf, koji je veoma čuven u Evropi po radnjama najpoznatih svetskih robnih marki (ženska, muška, dečija i sportska garderoba, igračke, stvari za kuću, pokloni, cipele, šminka...). Slobodno vreme za kupovinu. U podnevnim časovima nastavak putovanja prema Beču. Po dolasku panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, Jevrejska četvrt, Hundertvaser i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan  BEČ –– PRATER – MUZEJ ČOKOLADE – DUNAVSKI TORANJ

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog

odlaska u Prater – najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije - muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera -  Rizenrad... Takođe možete obići i interaktivni Muzej čokolade. U poslepodnevnim časovima povratak u centar grada. Mogućnost fakultativne posete Dunavskog tornja sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na Beč i Dunav. Povratak u hotel. Noćenje

 

4. danDVORAC ŠENBRUN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Srbiji.

 

5. dan BEOGRAD – VALJEVO

Dolazak u Beograd i Valjevo u ranim jutarnjim časovima.   (Kraj usluga) 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA

 

Smeštaj u Beču (Austrija) u hotelu sa 4*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

 

HOTEL VAN CENTRA GRADA 4* - nalazi se van grada, na liniji gradskog prevoza.

Austria Trend Event Pyramide 4*

Hotel se nalazi južno od Beča u Vösendorfu na 5 minuta hoda od najvećeg srednjeevropskog tržnog centra SCS (www.scs.at), tramvajska stanica se nalazi ispred samog hotela odakle se za oko 30 minuta stiže do samog centra Beča i zgrade Opere. Sve sobe sa TWC i fenom, klimom, mini barom, sefom, SAT TV. Gostima hotela su na raspolaganju 3 restorana, bazen, wellness sa saunom, parnim kupatilom, solarijumom

 

Ostavi komentar

(0) Komentara
Postavite pitanje